onsdag 9 mars 2016

Elins rutiner :)

Nu förtiden är elins rutiner så att hon vaknar mellan 7-8 på morgonen, det e så skönt när man hör mittiallt när hon börjar prata med sitt spjälsängs skydd som har nallar på sig, brukar inte gå genast in till hennes rum så hon inte lär sig att man e genast där hos henne när hon har lite ljud. Sen stiger vi upp och hon får gröt och mjölk till morgonmål :) sen gosar vi i soffan en stund före hon slipper på golvet så hon inte genast rullar på mage så de inte kommer upp medesamma. Beroende på från dag till dag kan hon imellan ta en tupplur på 30-45 minca. 9-9.30 tiden. Beroende på lite när hon fått morongröten så får hon mellan 10.30-11 lunch som nu har blivit broccoli-potatis och lite maletkött och sen mjölk till. Efter det går vi ut me husky o då har elin sovit oftast sin 1,5-2 timmars dagsvila ute i vagnen. Under tiden brukar jag själv äta, plocka lite undan och sedan sitta i soffan och se på serie och göra korsord, lite måste man ju få vara imellan också :) Ca.13 tiden vaknar hon, det e så bra när husky hör att itkuhälytin har ljud så kommer han vi mig och sir på mig att ska du nu inte fara och ta in henne ren, få si hur han vaktar sen när hon börjar krypa :D  sen får hon vara på lekmattan eller i soffan med mig tills de blir mellanmål då hon får banan och mjölk, fick sätta lite plommonpure med i bananen när hon hade en dag så hård mage, men som tur hjälpte plommonpuren :) Ca. 17 tiden har oftast M kommit hem så endera han eller jag matar elin då som hon får sin morot-potatis pure och mjölk. Efter det har hon oftast tagit en tupplur och den här varierar nästan mest imellan blir det bara en 30 minuters tupplur men imellan blir den 2h så vi nästan får gå och väcka henne så hon sen sover natten igen :D ca. 19.30-20 tiden får hon sin kvällsgröt och mjölk och sen blir de sovdags. Har nu börjat läsa en-två böcker beroende på hur korta dom är men det är nog en så mysig stund. Måst nog gräva fram några finska böcker så M får läsa för henne också :) Nätterna sover hon nog så gott som hela natten, imellan kan hon under natten svänga sig till mage som hon blir lite rädd, men somnar genast om när man bara svänger tillbaka henne, imellan behövs också tutten.

Stora flickan sitter i sin stol me lite extra stöd av sovpåsen :)

Herrigud hur tiden har fari snabbt nu när man ser när man skrivit ner hur hennes dag går, så tycker man att inte får hon nu ännu vara så här stor flicka, hon e ju ren över 5 månader  :)

2 kommentarer:

  1. Vad bra att du kan koppla av när hon sover. Jag har inte lärt mig det ännu, jag bara städar eller gör annat onödigt istället :D.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo de e no skönt att imellan bara sitta ner en stund :) nog kommer den dagen ännu för dig också :)

      Radera