fredag 2 september 2016

Den här veckan :/

Den här veckan har vi varit hemma varje dag. Bara lite ut me Husky på hans promenader men annars inne. Elins flunssa är bättre men ännu snorig och jag fick också snuva och sjukhals så vi bestämde att vi tar det någorlunda lugnt den här veckan. Nå flunssan har gjort att Elin har vaknat på nätterna och ha inte riktigt villa somna om i sin säng så har fått ta henne med oss o sova. Pröva dom första nätterna att sätta henne o sova i sin egna säng men efter en halv timme så tog ja henne med oss i stället o där somna hon som tur ganska bra, o vi har haft tur att hon inte heller har vakna till M:s väckarklocka som har ringt 4.30 den här veckan. Nå onsdagen for vi hela familjen och handla för att lite slippa bort och var riktigt skönt nog. Som tur har Elin endå vari på bra humör fast hon e flunssig, lite tröttare än vanligt men inte destomer. När vi kom hem och Elin hade somna och husky hadd vari ut på sin länk laga jag åt Elin mat i frysen den här gången blev de potatis-broccoli-squash-majs soppa :) som jag lite mosa dom största bitarna.

Nå igår kändes de som att de var en köksdag helt och hållet fast det inte var de. Var ju först från kl.17 där när M: ville ha till sin äppelmos pannkaka så börja laga den och så när det dagen tidigare hade blivit spad kvar av soppan så tänkte jag prova laga semlor med den. Jag som inte har bakat så myky semlor själv så dom här blev faktiskt riktigt goda satt 15 semlor i frysen igår och så blev 6st fram som vi kan äta nu dom här dagarna. Semlorna blev lite stora men nästa gång vet man att laga dom lite mindre istället :P. 19 tiden kom min syster me sin pojkvän o smaka på pannkakan som blev godkänd för blev bara 2 bitar kvar av hela plåten :)

Nå idag ska vi fara me Elin o mommo på ostosten yö till gamla stan. Få se hur myky folk där e men de e ju så mysigt när de e längre upp än vanligt, fast vi kan ju inte vara så länge ida när Elin sen ska hem o sova. Nu vaknar tösen från vilan så nu får ja sluta här :).

Vardagen börjar igen :)

De e så trevligt när familjecafeerna och dom har öppnat. Vi var med Elin på babytreffisen i stan på måndan den 22.8. Trodde där sku vara proppfullt men där var just passligt med folk och var trevligt att se dom mammorna och barnen som vi gått med där längs förra januari- maj. Så roligt och se hur barnen växer och mer o mer reagerar på varandra. När man minns hur alla bara låg på rygg och prata för sig själv och sin leksak medan nu så börjar många röra på sig så mycket att vi går och utforskar dom andra rummen också :)

På tisdagen när vi hade passligt åkte vi till vårbergas familjecafe o där var riktigt mycket människor den här gången. Efter det när Elin sku sova åkte vi till stan och gjorde en runda undertiden hon sov. Fyndade i finlayson pop up butiken ganska förmånliga mumin handdukar :) När Elin vaknade for vi och prova mumin parken och den fick godkänt av henne. Där var tre andra familjer så vi hade tur för oftast brukar den vara ganska full har jag förstått.

Krypa i snusmumrikens tält var roligt :)

På fredagen har församlingen i vårberga familjecafe som vi också provade den här veckan. Minns själv dörren av den platsen när man varit lite och gått in till, men inte riktigt något annat men där trivdes Elin också riktigt bra.

Så den veckan blev åtminstone mycky program jämfört med vad det brukar vara. De är riktigt trevligt när allt börjar och man slipper och träffa andra barn och föräldrar och inte behöver bara se på samma väggar hela tiden :)

Kirppis :)

Nu i augusti tycker jag de har varit mycket kirppis spring för mig :D det var nu lördagen 20.8 som dom hade ordnat kirppis i borgå på gårdar i kvarnbacken, prästgårdsbacken och gamla stan. Jag starta lite före 9 på moron från landet, M och Elin blev och njöt av stranden och jag åkte till stan. Träffade min mamma och hennes vän ca.9.40 och så började vi med kirppisen i kvaba och prästis :) Tur började vi där för fyndade en traktor med släp och halare till Elin. Dom andra hittade också en hel del. Några såg vi som gick med kartor runt och själv råka vi sedan hitta karta i prästis där dom hade i en park flera kirppisbord och ett infoställe. Så nu kunde vi stryka över dom platserna vi hade gått på. Det var rikit trevligt att gå runt och åtminstone när vi gick mot gamla stan när man inte gått med dom små vägarna på en tid. Sist jag var där och gick var när ja jobba på dagiset i prästis och vi gick med barnen till gamla stan. Nu hade dom ju på mitt gamla dagis ett nytt dagis så stället såg så obekant ut och man sakna nog den gamla gården och huset. Men tillbaka till kirppisen i gamla stan hitta vi inte sen så mycke några böcker och något annat smått. Vi var åtminstone nöjda efter dagen och vi hade gått åtminstone på 60 olika gårdar så en hel del var det ju att gå. Efter det åkte vi ner med mina föräldrar till landet och Elin fick prova sin nya traktor :P


Nå nästa lördag råka det igen vara kirppis den 27.8 i lovisa. Hade tänkt ta med Elin dit men hon var redan på fredagen så snuvig att hon fick bli hemma med pappa istället. Mamma och hennes kompis plockade opp mig 9.30 tiden och så åkte vi till lovisa och plocka opp min gumor där. Det var så mycket bilar i stan när lovisa annars är ganska tomt överlag :) men idag var det proppfullt. Men vi hade tur som fick bilen parkerad ganska nära saltbodorna. Vädret var igen fint men blåste ganska mycket endå så tur var inte Elin med. Mamma min hitta lite bodyn åt Elin och en bok som var riktit kiva och Elin har tyckt om den :) Hittade själv en pyjamas åt henne och någån bok och annat smått. De e jännä hur man inte sir på så myky annat sen utan mest till Elin saker när man e i farten. Men som ofta har vi ju roligt när vi är på våra kirppisrundor :) Vi var och åt på Bella när vi nästan hade gått omkring färdit och så gick vi till min mommo på kaffe och kaka som hon hade bakat :)

I H:fors på barnkirppis :)

Jag och Elin var en fredag med en kompis och hennes pojke på väg till H:fors. Vi starta lite efter 9 på morgonen iväg mot första kirppiset. Före det öppnades han vi ta ett litet varv på ett köpcenter. När vi var på tredje kirppiset lämnade vi bilen och hoppade på bussen istället och åkte in till centrum. Vi är inte så vana att åka bussar dit men rikit bra gick de endå :) Dom flesta kirppisen var ganska små och trånga och hade ganska höga pris jämfört med vad man är van med här i Borgå. Så råka bara komma hem med en pyjamas i storlek 86 som var marimekkos den var nästan oanvänd o betalade 7€ så yckte det inte var så farlit pris för den :) Sen märkt ja att när jag går på kirppis som bara har barnkläder så reagerar man så mycket mer på hur noppiga och använda dom är, jämfört om jag går på ett vanlit kirppis som man inte hittar så myky barnkläder så ser dom bättre ut när man int kan jämföra på samma sätt :) Men ändå hade vi en trevlig dag och fint väder som tur lite regn men så att vi klara oss endå :) Var hemma ca. 17.30 och barnen var riktit nöjda hela dagen också :)


torsdag 1 september 2016

Juli också i bilder :)

När mamma städar får barnen vara i vardagsrummet :)

Cykeltur tyckt den här damen om :)

Cafe cabriole finns bara för myky gott hos :)






I pernå på bröllop :)

Juni i bilder:P

Alltså sommarn gick så snabbt så de får bli lite bilder iställe :) 

Var med M och hans två systrar med familj till talma aktivitets parken :)


Dom här väskorna är bara för söta, sto en god stund och försökt välja tills vi till sist var överens viken vi tar :D


Elin e så glad när gumor kommer på besök :)


En e lite för ivrig imellan, nå tur tar Husky de lugnt me henne :)

Vår första cykeltur :)

Trappor e no en så trevlig grej tyvärr :P

Lurens e en tradition att vi går på med M :)

torsdag 26 maj 2016

Febern kom till oss :/

På söndagen hade Elin sin första feber. Börja ca.15 och på måndag moron var den borta. Inte märkte man på hennes humör att hon skulle ha haft någon feber, var bara lite mer slut än vanligt. Åt och drack riktigt som vanligt och somna på kvällen bra och sov hela natten utan någon medicin.

Inatt iställe vakna hon mellan 4.30-7.00 med ca.20 minuters mellanrum men tänkte att kanske det är tänderna som är på väg. Tryckte vid hennes öron men dom hade hon inte illa som tur. Hela dan har hon vari mera slut och lite mera knirrig än vanlit. När febern inte gett med sig fick hon värkmedicin vid mellanmålet som hon fint svalde ner. Nå positivt att vi så här länge har fått vara endå frisk med henne :) men tillika gör de så illa när hon gråter och har illa. Men som tur har hon endå lite orkat röra på sig på golvet i bara blöjan och fått ha de svalt. Nu sover hon för natten och får se hur hon sover idag. Man borde väl själv och gå och sova ifall man hamnar vakna en del inatt. Men inte sku man endå få sömn riktigt ännu. Tror de blir att fortsätta se på netflix, hemskt när dit finns så mycket som man borde hinna si på :D

Nå imoron är det ny dag och vi hoppas att vår lilla flicka mår bättre då.

Så sött när Husky kommer nära när den andra har illa <3