måndag 29 juni 2015

Juni

Nu är det inte många dagar kvar av juni herriguud halva somarn har just fari iväg, nå som tur har man inte ännu haft sin semester när vädret har varit så dåligt också :) tycker riktigt synd om dom som haft semester i juni. Snabbt har den här månaden fari me rådgivningsbesök, jobb, hjälpt M:s syster med familj med ved jobb. Firat midsommmarn, städa och lite vari på lande och vari på parkjumppa.

Midsommarkvällen 19.6 firade vi M:s pappas 60 års dag på deras stuga med M:s syskon. De bjöds på god mat och bra sällskap. Husky hade skönt som fick mycket uppmärksamhet och

Evara ute hela dagen. På kvällen åkte vi till Lovisa för att träffa våra vänner och husky fick komma med och träffa sin kompis :). Efter hela långa dagen hade Husky de väldigt illa när vi kom hem, då märkte man igen att han kan inte vara ute och hålla på så länge med allt möjligt för hans lonkkan blir så illa :( .

Nå midsommardagen 20.6 åkte vi ner ti lande ti sarfsalö och hälsa på mamma och pappa, dit min bror och syster också kom. Vi var bjudna hela familjen på mat till mommo och hon var så glad att träffa alla speciellt när hon fick dagen före träffa min brors flickvän och den här dagen min systers pojkvän. Efter att vi ätit åkte pojkarna me pappa och J min syster och satte i vår brygga, medan mamma och jag fick bli och hjälpa mommo diska undan, just o just att man fick hjälpa, tur är man gravid så man kan inte lyfta en tung brygga så mommo lät oss bli där med henne efter om och men. Pojkarna hade kommi ganska långt med bryggan men idest inte hoppa i vattnet ännu det var no för svalt ännu :) På kvällen åkte vi ännu me våra vänner till dansholmen, mycket människor men annars inte någo extra.

På söndagen 21.6 hade vi me M en ordentlig städdag, Husky fick bara njuta och vila efter ett livat veckoslut för honom, Tur har vi alltid me M städat tillsammans för de är ju mycket roligare än att göra allt ensam. Fast han nu inte alltid är så glad gällande det :D .

På måndagen efter midsommaren 22.6 sku jag till labben på sockertestet, alla som berättat om det sa att de är hemskt att dricka den tjocka socker saken. Men som tur var det inte så illa som jag tänkte mig, det smaka ju som hallon trip :) men nog var man ju hungri när man inte fått äta på 10 timmar och jag som är van att äta genast på morgonen när jag vaknar. Man höll ju nästan på att somna när man hamna sitta där 2 timmar för att ta 3 st blodprov. Tur fanns där tidningar att läsa plus att jag hade med en bok men den blev de inte läst i så mycket. Den här veckan började dejouren på dagiset så åkte till ett annat daghem än som jag annars är i. Det är alltid lite annorlunda när det är olika åldrars barn från vårt eget daghem tillsammans i en grupp och man känner inte alla bara sätt endel på gården. Nå första veckan gick ganska bra och snabbt. På fredagen gick ett mitt barn på sommarlov och tänkte ju få tårar i ögonen när man inte ser dom mer i höst när man blir ledig. Nå man får bara fara och hälsa på imellan. De är nog jännä hur man fäster sig med barnen som är i ens egen grupp och man funderar på dom ännu efteråt att hur de går. Såg faktiskt för någon vecka sen 2 st gamla dagisbarn som jag hade 1-2 året som jag jobbade på dagis och va dom har vuxit, snart går tiden så snabbt att dom e 15 år och kör mopo, inte kan dom ju bli så stora :D.

 På torsdagen 25.6 var det generalrepetition för Lurens sommarteater som är i Lovisa i kuggom de var Annie mästerskytten som de spelade i år och den var riktigt bra. Hade inte väntat mig nånting av den så blev positivt överraskad. Vädret hölls ju som tur bra, vi hade ju rusta oss med 3 regnrockar ifall de sku ha kommi någon skur men tur inte :).

Nå lördagen hade vi först en helt vanlig dag, jag åkte en sväng och gick på kirppis medan M for och köra motocross med sin bekant. Nå det var no inte något extra på kirppisena köpte bara ett muminpussel och där var de. På kvällen åkte vi till sibbo på tuparen ti R o K och hade en rolig kväll pojkarna spela wii och sjöng till musiken, medan vi flickorna satt och prata om allt från A till Ö vid bordet. Skönt att kunna prata om allt möjligt som man också får olika svar på, än bara mjo o mm som när man talar me M. Nå no svarar han mer och men inte på samma sätt ändå :D. Söndagen hade vi bara en lugn hemmadag  och grilla gott och åt glass och nektarin till efterrätt medan vi såg på film :).

Nå här blev nu allt möjligt i det här inlägget måst försöka lite oftare skriva så blir det inte så många olika saker på en gång :)



Midsommarafton :) v. 26

Husky njuter :)

tisdag 2 juni 2015

Sommar :)

Äntligen är det sommar, fast man inte ännu börjat sommarlovet, det blir först 20 juli :) Men sku bara få bli lite soligare och varmare. Både lite personal och barn på jobbet har blivit på ledighet och man vill ju bara börja räkna sina egna dagar tills man blir ledig. Nu när det blev sommar tänkte jag ju utnyttja parkjumpporna som började här i borgå. Nå igår 1.6 skulle det ha vari första jumppan och då regnade det ju så de va ju inte så bra början. Men tillika behövde man inte ha så dåligt samvete för de har ingen jumppa ifall de regnar så ingen var ju där :) Idag iställe gick ja med mamma på en parkjumppa som heter fysio balance. Hade aldri varit på det förut så skulle bli intressant och se vad de går ut på. Nå de var lite lugnare takt än vad man har varit tidigare på för jumpor. Men endå riktigt bra, det var mer strechning och såna övningar som passar riktigt bra nu när man är gravid, förresten hon som drog jumppan ger också olika möjligheter att göra övningarna på ifall man inte kan göra något det var jag nöjd med, så skall nog försöka gå på den får bara hoppas vädret hålls bra :)

Så hade vi ju 29.5 vår hund som blev 2 år som vi köpte en leksak och lite godis åt. Nå leksaken var inte så länge hel så kom det bomullstussar ut från ankan huvud, nå den är åtminstone omtyckt han kommer nog ofta och visar den stolt åt oss :)


Kirppis fynd :)

De e hemskt hur mycket man nu har fyndat på både kirppisar och gårdskirppisar. Men man sparar ju nog mycke pengar på det. De e ju roligt att man inte behöver gå ensam på dem utan oftast kommer mamma och hennes väninna med som tycker om att gå på kirppisar :) Man får lite börja gömma för M saker för han får väl snart spunk me en när man hämtar hem så myky :) Under de 3 senaste veckorna har jag hittar kläder, leksaker och böcker. Köpte 3 förpackningar duplo legon som inte var mycket använda och betalade 8 € för dem alla. Såklart måste ja ju googla och se va de kostade i butikerna och de alla tillsammans skulle ha vari över 100€ så de var nog nån som bara snabbt ville slippa av med dom, de va ju tur för mig :) Barnböcker får jag no nu sluta se på, för räknade och skrev lite upp vad jag har för böcker och blev en 250 st. Men de ärju bara så svårt ti gå förbi dem när de säljs så billigt och olästa de flesta man hittat. Nå får bara försöka bita och gå förbi :)

Sen hade en bekant gamla flickkläder som var i så fint skick, var säkert 1,5 timme och så igenom kläderna och en stor del kom hem med mig så nu har man kläder från storlek 62-86 :) Tyvärr är bilden lite suddig men här ser man min hög me kläder som kom hem :)