måndag 14 december 2015

Undersökningar :/

Enda sen Elin föddes har jag varannan vecka sprungit till labben på blodprov och gett urinprov. I början minskade proteinet i urinet men ungefär 5-6 veckor sen så börja de stiga igen, men inte alls lika mycket, senast var de 4-5 gram protein och som mest hade jag 16 gram. Nåja de här ledde till att min läkare i borgå skrev en remiss till mejlans. Den 8.12 åkte jag dit med Elin och min gumor och träffade en läkare som berätta mer vad det handlar om. Det ser ut som att jag har någon slags inflamation i njuren, men det vill ta reda på mer och ta provbit från njuren. Så fick välja endera att åka in 14.12 eller 23.12 till mejlans för ingreppet. Valde förståss den 14.12 för int vill man ju dagen före julafton sitta dit.

Nå idag 14.12 starta vi 6.40 hemifrån hade tid 8.00 att vara där. Trodde att dom genast skulle göra ingreppet då, men nej det var först klockan 10.00. Nå vi gick in i rummet och vänta där tills klockan blev 10. Där imellan mäta hon blodtrycket av mig. 10.00 skjussade dom iväg mig med sängen till ett annat rum där dom bedövade mig i ryggen och sedan tog 2 provbitar av njuren, ca. 25 min tog det hela och kände inte så mycket bara då när dom bedöva. Efter de skjussa dom tillbaka mig i rummet där M o Elin väntade på mig. Nu sku ja först 2 timmar bara ligga på rygg och efter de ännu 4 timmar vara sängpatient men fick ligga också på sida. Genast när klockan var 16.25 ringde jag på klockan för då hade det gått 6 timmar. Fråga om jag fick genast gå på wc:n när man inte varit på så många timmar och efter det sa sköterskan att vi fick åka hem som tur. Fick ett intyg av läkaren att jag inte får lyfta Elin på en vecka så att M kan föra det till jobbet så han får sjukledigt därifrån. Så den här veckan är det bara att ta det någorlunda lungt men kommer nog vara svårt att inte lyfta Elin när man är så van att göra det.  Nu får vi bara vänta på svar och hoppas på det bästa. Sku inte ha klara av den här dagen utan M och Elin, tur vad dom med och höll sällskap åt mig :)

M sku ju o ha lite bekvämare :)

Nu får vi mysas breve varann iställe :)

fredag 4 december 2015

Julkort :)

De e ju inte någå lätt att fota små barn heller just när man ha fått henne så som man ha tänkt så viftar hon o rör på sig så att de int blir som man vill men inte kan man ju bli lessen på henne när hon bara e så ljuvli :) Tpg två olika dagar foton så man fick en del att välja på många söta fick man ju no som tur att int alla misslyckades :)

Man sku ju bara vila ha kameran fram i alla situationer men inte hinner man ju få fram den allti, som tur får man nu ganska bra bilder me telefonen också.







Dopförberedelser och dopet

Hade en tid fundera lite på att vart vi ska ha dopet så att vi rymms för ett hemma dop sku vi inte iallafall kunna ha när vi blev ca.30 st personer. Nå som tur så hade cafe ankaret ledigt sina utrymmen och jag reserverade det för oss. Var på måndagen den 16.11 och så noggrannare hur utrymmena såg ut och vad där allt fanns färdigt och vad vi behövde ta med oss dit och så fick jag också nyckeln meddessamma.

På onsdagen kom prästen hem till oss och det gick helt okej. Hade väntat mig att prästen mer berättar och förklarar hur dopet kommer gå till men fick själv fråga att hur brukar de göras o si o så. Och sade flera gånger att när det är vårt första dop som vi har och vi har bara varit nu som vuxna på ett dop tidigare så man vet inte så mycket vad som sker på ett dop. Nå som tur blev vi lite klokare :D

På fredagen skjussade jag min syster på sin sista praktik till sibbo och efter det så åkte vi och handla med mamma ingredienserna till smörgåstårtan. Vi gjorde tillsammans en räksmörgåstårta som blev väldigt god enligt mig. Lillusens ena gumor gjorde en skinksmörgåstårta och M:s ena syster gjorde två st fyll kakor, M:s pappas kvinna bakade örfilar och min gumor bakade russinkex.

Var väldigt nöjd på lördagen med allt som hade lagats gott var de.Vi dekorerade bordena med samma löparen och ljusburkar som vi hade på vårt bröllop.

På dopbordet hade vi min mommos kristall skål och mammas kristallvas och min ljusstake och M:s släkts bordduk som alla barnbarnens namn är broderade i. Vi använde vår dopklänning som både jag och mina syskon har haft men också min mamma har haft den.

Dopet gick bra vår flicka blev och heta Elin Christina Maria, christina är från M:s mammas namn och maria är min släkts andra namn, elin var det namn som M sade först och det tyckte vi båda om så det gick lätt att komma överens om :) Nu är det skönt att inte behöva hålla hennes namn i hemlighet mera för släkten, men endå lite konstigt när man inte är van att höra andra tala om Elin :D





M:s första farsdag

Jag vaknade ca. 8 tiden och då sovde ännu M som tur :) Lillus började jag byta blöja på och klädde på henne och matade henne och sen fick hon bli och sova me pappa. Sa till M att jag går ner och pumppa mjölken och han fortsatte sova. På riktigt gick ja ner och gjorde morgonmål åt oss till sängen. När jag kom upp fråga han bara att va ja gör och så önska ja honom en trevli första farsdag och så gav vi hans present. Var så glad att han blev överraskad på sin första farsdag. Sen öppnade han sitt paket vi hade me lillus tryckt hennes händer och fötter på ett dynvar och skrivit pappa på det. Det lyckades inte riktigt för dynvare var så mörkt och färgen ville inte riktigt synnas ordentligt men det är tanken som räknas :) som tur var jag hemma hos mina föräldrar när vi tryckte så jag fick hjälp av mamma för händer är mycket svårare att trycka än fötter när man hon bara ville hålla handen fast. Nå nästa gång kanske det går bättre :)





Inbjudningskort

På söndagen den 30.10 gjorde vi vår lillus dopinbjudan. Det var ju inte det enklaste :) hade tänkt att vi skulle trycka hennes fotavtryck men det lyckades inte riktigt så vi valde att laga blommor på kortet iställe, men blev inte alls nöjd med det heller och då hade jag ännu varit och söka från pysselbutiken en slags stans som lagar blommor. Blev till sist riktigt arg på mig själv när det inte alls lyckades. Nå tänkte ge ett till försök att trycka hennes fotavtryck på korten nu när hon sov och foten var avslappnad. Nu gick det mycket bättre fast vi gjorde 30 kort så lyckades nästan bara 17 st men som tur behövde vi 15st så vi fick sedan iväg skickat dem på måndan :D No är det ju hemskt att man för en sån sak ska bli riktigt arg det finns ju så mycket värre saker som händer och sker i världen. Nå men nu blev jag åtminstone nöjd :)

Alla ble ju lite olika men personliga e dom :)